Δήμητρα Χαρίτου

Η Δήμητρα Χαρίτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Διαιτολόγος Διατροφολόγος του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλίας και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος διαιτολόγου διατροφολόγου. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στο πρόγραμμα της Αθλητικής Διατροφής και ασχολείται ενεργά με τη παρακολούθηση αθλητών.

Σκοπός της είναι μέσω της διατροφικής εκπαίδευσης να παρέχει σε επαγγελματίες αθλητές την καλύτερη δυνατή υποστήριξη για το άθλημα τους με άμεσο στόχο την αύξηση των επιδόσεων αλλά και την πρόληψη τραυματισμών. Επίσης, πιστεύει ότι για την επίτευξη της μέγιστης απόδοσης στο εκάστοτε άθλημα πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η διατροφή είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρατήρηση των διατροφικών συνηθειών των χορευτών αλλά και στην ενημέρωση τους ως προς τη καλύτερη απόδοση σε επίπεδο κοινωνικού αλλά και αθλητικού χορού. Παρακολουθεί και ενημερώνεται συστηματικά από συνέδρια και σεμινάρια για τις εξελίξεις του κλάδου της Διατροφής και Διαιτολογίας αλλά και πιο ειδικά σε θέματα που αφορούν την Αθλητική διατροφή.

Έχει ασχοληθεί με πολλά αθλήματα από τη παιδική της ηλικία. Αυτό το διάστημα ασχολείται επαγγελματικά με τους Latin χορούς (Πτυχία American style : Rhythm and Smooth Master) και διαγωνίζεται σε αγώνες χορού Dancesport.

Η Δήμητρα Χαρίτου είναι μέλος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της.

YouTube
Instagram